Förtroende säkerhet Facebook?

Aftonbladet har just nu en omröstning i samband med en misstänkt bugg som sprider skräck. Frågan som ställs är "Vågar du skicka privata meddelande på Facebook?" (sic). Efter fyra och en halv timmes röstande var tre fjärdedelar av de nästan sju tusen röstberättigade rörande överens om att svaret var nej, absolut inte.


Det behöver väl knappast tilläggas att det inte är ett särskilt bra underlag... Aftonbladetläsare som precis har fått reda på att en "allvarlig bugg sprider skräck", att det "kan innebära skilsmässor", att det är "fruktansvärt" och är "en otrolig förtroendekris för Facebook" kan inte förväntas ge sin uppriktiga bedömning.

Likväl. Om 75 % fullständigt saknar förtroende för Facebook; ett företag som aktivt försöker förbättra sin säkerhet och är öppen med det och har åtta annonser ute efter säkerhetsfolk, då blir man mörkrädd över vad förtroendet är för godtycklig tidning, myndighet, bank eller företag... som i regel inte är i närheten.

Uppdatering @ 2012-01-11: Omröstningen har planat ut nu (16 000 röstande) men fördelningen är densamma. Vi saknar fullständigt förtroende för ett företag som har ett långt större engagemang för säkerhet än den stora majoriteten företag vi vanligtvis kommer i kontakt med.


--
Stefan Pettersson


Kommentarer
Postat av: CJ

Men ändå är det paradoxala att om man skulle fråga Svensson om de skulle våga X på webbplats Y, så skulle fler säga 'Ja' om det aldrig varit något snack om säkerhet över huvud taget.



Aftonbladet undersöker ju inte heller VARFÖR folk inte vågar skicka privata meddelanden, eller vad folk tror menas med "privata meddelanden". Pratar vi om funktionen eller pratar vi om ett innehåll? Många kanske förutsätter att t.ex. deras partner förr eller senare kan komma att gå in på deras facebook-konto och därför inte vill skriva något där oavsett hur mycket Facebook satsat på att ha säker kod (som ursprungsartikeln handlade om).



Många tror jag säkert använder Facebook i alla fall, oavsett vad de svarar i sådana här frågor, och gör så någorlunda rationellt eftersom risken är så liten i förhållande till vad man får ut av det.

2012-02-16 @ 14:02:16
URL: http://halkrisk.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

HPS säkerhetsblogg


High Performance Systems logo


RSS 2.0