Ja, sluta kasta teknik

I en artikel från CIO intervjuas Shane Sims, säkerhetsexpert på PricewaterhouseCoopers om sin syn på företags säkerhetsarbete. Centralt i budskapet verkar vara att inte lägga så stor tillit på tekniska lösningar. (Efter detta budskap väljer journalisten, underligt nog, att fråga hur en teknisk lösning kan se ut.)

Sims ger två rekommendationer; (1) var förberedd på intrång och (2) leta proaktivt efter intrång. Det här är väl inte särskilt förvånande då man kan anta att han historiskt mest har varit inblandad after-the-fact. Sims har nämligen arbetat för FBI i elva år.

Det är dock skönt att se IDG-pressen ge utrymme åt någon med den här inställningen. Prevention eventually fails är en uppfattning som måste få större spridning. Sims två punkter behöver förstås brytas ner, till en början skulle jag dela upp första punkten i (1) ha kontroll på dina nätverk och (2) förbered vad du ska göra om du (eller någon annan) upptäcker ett intrång.

I ämnet "leta proaktivt efter intrång" har Bejtlich skrivit ett klarsynt inlägg om att välja vad man ska undersöka när man inte kan undersöka allt: What do you investigate first?

--
Stefan Pettersson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

HPS säkerhetsblogg


High Performance Systems logo


RSS 2.0