Säkerheten i Adobe Reader

Adobe har gått ut med hur de ska fixa problemen med Adobe Reader. Det är en ganska komplicerad historia med sandboxing av renderingsfunktionen och sånt. Dessutom är det en hel del kod som ska skrivas om (försvarligt beslut med tanke på kodens historia).


My two pennies worth; om du har ett program som du använder jätteofta för att lösa väldigt begränsade uppgifter – I det här fallet Adobe Reader för att titta på vanliga PDF-filer du har hämtat från Internet – utnyttja detta faktum och lämna de flashiga funktionerna därhän. Anamma den gamla UNIX-filosofin med att göra en sak och att göra det bra.

Inbäddade objekt, hyperlänkar, Javascript, kryptering, kopieringsskydd, åtkomst till filsystem/register o s v, allt det där används i princip aldrig av majoriteten av deras användare. Jag är säker på att det skulle vara mer värt (säkerhetsmässigt, se nedan) att lansera Adobe Reader Light, en simpel PDF-läsare, än att ta fram utstuderade säkerhetslösningar.

...men, självklart har Adobe goda ekonomiska incitament att stödja många avancerade funktioner i sin gratisläsare. Annars skulle de aldrig kunna sälja sina betal-program som kan implementera dessa funktioner i PDF-dokument.

--
Stefan Pettersson

Kommentarer
Postat av: Peter S

Tiden lär utvisa huruvida de lyckades, somehow I doubt it ..

Att skriva om kod har ju inte alltid visat sig vara så lyckat. Nåväl, time will tell.

2010-10-13 @ 12:10:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

HPS säkerhetsblogg


High Performance Systems logo


RSS 2.0