Boktipset 3: Hacking: The Art of Exploitation

Hacking: The Art of Exploitation av Jon Erickson gavs ut första gången 2003 och blev snabbt en klassiker. Boken handlar inte bara om buffer overflows, format string-attacker och shellcode men det är vad den är bäst på. Erickson lyckas på ett bekvämt sätt sakta bygga upp kunskapen från enkla "Hello world-stack-overflows" till polymorfisk, alfanumerisk shellkod med leverans över TCP-koppel.

Om du har läst Smashing the Stack for Fun and Profit av Aleph1 och gillade den men vill ha mer är det här helt rätt bok.

Den andra utgåvan (med orange framsida, den första hade grön) från 2008 täcker i stort sett samma material, är tjockare, har mindre fokus på format strings men större fokus på vanlig C-programmering. Fokuset är såpass bra att den utan vidare skulle kunna användas som en introduktionsbok i ämnet.

Även om du inte berörs av de "brister" C-språk har i hanteringen av arrayer i minnet i ditt dagliga arbete är det mer eller mindre att anse som allmänbildning. Denna attack är ju trots allt the-worst-of-the-worst på många sätt.

Som Bengt Frithiofsson säger; "det är bara att köpa". 284 spänn på Adlibris.


--
Stefan Pettersson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

HPS säkerhetsblogg


High Performance Systems logo


RSS 2.0