Det finns inget att se här, cirkulera...

...det verkar vara budskapet i MacWorld-artikeln Falsk virusvarning oroar Mac-användare. Kort bakgrund: Sophos släpper AV för OS X. Sophos publicerar de tio malware som sagt AV oftast stöter på. Metro tolkar detta som att dessa tio är "virus för Mac" när de egentligen är skrivna för Windows.

Det är inte överraskande att Mac-datorer stöter på malware för Windows p s s som de stöter på vanliga program för Windows. Det är inte heller särskilt överraskande att Metro missuppfattar det här. Vad som är överraskande det är här från MacWorld-artikeln:

För er som undrar finns det alltså fortfarande noll virus i det vilda som drabbar Mac OS X. Däremot finns ett antal trojaner som användare luras att installera under sken av att det är ett annat program. Inga av dessa platsar dock på Sophos lista, något som indikerar låg spridning.

Antingen är journalisten ifråga på Apples payroll eller så saknar denne fullständigt förnuft och bildning. Bara för att de tio vanligaste som listas är skrivna för Windows (jag antar att det stämmer) kan man ju inte dra sådana slutsatser. Jag är fortsatt trött på den här "debatten". Om du också är det, läs inte kommentarerna till artikeln. :-)

--
Stefan Pettersson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

HPS säkerhetsblogg


High Performance Systems logo


RSS 2.0