Generella åtgärder mot specifika sårbarheter

Det här är ett utmärkt exempel på varför det här är kan vara en bra idé. Att segmentera klienterna är ännu ett verktyg tillsammans med de jag diskuterat i ett tidigare inlägg då franska regeringen åkt dit på liknande sätt som RSA.

Dessa "social-engineering-APT-klientsårbarhet-mail"-attacker är enormt svåra att skydda sig emot. Oavsett vad UTM-brandväggs- och vissa antivirusleverantörer hävdar. Den bästa metoden är en kombination av flera åtgärder, bl a de från inlägget om franska regeringen. Det är krångligt men on the upside så innebär de en höjning av säkerheten generellt, inte bara mot det här specifika hotet.

Med andra ord, det är bra att bekämpa specifika sårbarheter med generella åtgärder. Genrella åtgärder är oftast enklare och kan ofta ge positiva bieffekter. En appliance som söker igenom inkommande mail efter trojaner skyddar bara mot trojaner i inkommande mail. Att filtrera utgående trafik från klienter skyddar bland annat mot trojaner, oavsett om de kommer med mail eller USB-stickor.

Trevlig helg!

--
Stefan Pettersson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

HPS säkerhetsblogg


High Performance Systems logo


RSS 2.0