Ursäkta röran, vi flyttar till molnet

"The computer industry is the only industry that is more fashion-driven than womens-fashion. Maybe I'm an idiot, but I have no idea what anyone is talking about." -Larry Ellison (Oracle-grundaren) om "Molnet"

Vi har efter en del funderande bestämt oss för att flytta ut bloggen i "molnet". Under en period framöver kommer våra gamla inlägg att migreras över. Tyvärr har man inte möjlighet att bakdatera inlägg på blogg.se vilket kommer att resultera i en jädra massa aktivitet under en och samma månad för att sedan återgå till normal frekvens.

Hoppas att ni har överseende med detta!

Bonus: Schneiers åsikter om säkerhetsproblemen med att ha tjänster i molnet; Be Careful When You Come to Put Your Trust in the Clouds.

Hur tar vi hänsyn till det här?
Vi kan inte göra något åt att blogg.se t ex har en SQL injection-sårbarhet i någon parameter någonstans som leder till att våra inlägg kan ändras. Vi får helt enkelt lita på att de har koll på läget. I det här fallet anser vi att risken är låg, inte för att det är låg sannolikhet utan för att det inte påverkar oss i någon vidare utsträckning.

Vad som är viktigare för oss däremot är att allt arbete vi lägger på att skriva inlägg inte går förlorat för att blogg.se får en hårddiskkrash och inte har backup. Vi kan minska följderna av detta problem genom att ta egna kopior på inläggen, exempelvis via ett script som hämtar och arkiverar uppdateringar via RSS.

Sammantaget innebär det här en säkerhetsnivå som vi tycker är acceptabel.

--
Stefan Pettersson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

HPS säkerhetsblogg


High Performance Systems logo


RSS 2.0